Minden kollekció
Cristo Share
Így tudsz autót bérelni
Így tudsz autót bérelni

Autóbérlés folyamata bérlőként

Frissítve a mai napon

Az alkalmazás 7.3.0 verziójától napi és hosszútávú autóbérlésre (úgynevezett előfizetésre) is van lehetőséged.

Az alkalmazásban a Cristo Share oldalán van lehetőséged autót bérelni. Autó bérlésének feltétele, hogy elvégezd jogosítványoddal az azonosításod és bankkártyával rendelkezz. Az azonosításról itt olvashatsz bővebben.

Ebben a bejegyzésben megismerheted az autóbérlés teljes folyamatát, kereséstől egészen az autó visszaadását követő értékelésig.

Autó keresés, szűrés

A Share funkció eléréséhez kattints a Központ gombra a jobb alsó sarokban, majd válaszd a Share ikont. a 7.3.0-ás verzió óta már nem csak alkalmi, de előfizetéses autóbérlésre is lehetőséged van. Az alkalmi bérbeadások kék színnel, míg az előfizetéssel elérhető autókat zöld színnel jelöltük. Ha egy autó alkalmi és előfizetéses konstrukcióban is elérhető, akkor a térképes nézetben az árat jelölő pont színe félig kék, illetve félig zöld.

A megfelelő autó megtalálásához kattints a nagyító ikonnal jelölt Keresés gombra. Az elérhető autók között lista nézetben, de akár térképes nézetben is böngészhetsz. Ha pedig a tökéletes autót szeretnéd megtalálni, akkor a jobb felső sarokban található szűrő ikonra nyomva számos paraméter alapján tudsz keresni az autók között (pl. márka, időpont, helyszín, elektromos autó, casco megléte stb.)

💡 Alkalmi bérlést keresve a találatok között azt is feltűntetjük, ha egy autó előfizetéses bérlésként is elérhető, vagy éppen fordítva.

🗺️ Térképes nézetben pedig az árat jelölő pont színe félig kék, illetve félig zöld, ha az autó mindkét konstrukcióban elérhető.

Autó foglalás

  1. Ha megvan a kiszemelt autó és megjelölted mikor szeretnéd kibérelni, a képernyő alján található jobbra nyílra kattintva tudod megkezdeni a foglalást.

    1. Ha egy autó alkalmi és előfizetéses bérlésben is elérhető, akkor az autó oldalán a Bérlés típusa lehetőségnél tudsz módosítani, illetve választani.

  2. Jelöld meg hol szeretnéd átvenni az autót

  3. Add meg a fizetéshez szükséges adatokat (bankkártya, számlázási cím)

  4. Ismerd meg a bérleti szerződés tartalmát és fogadd is el, ha rendben találtad azokat

  5. A Foglalás gombra kattintva pedig lehetőséged van kezdeményezni az autó foglalását. Ekkor értesítjük a bérbeadót, akinek 24 órája van a foglalásodat elfogadni vagy elutasítani.

Foglalást csak sikeres azonosítást követően tudsz leadni! Azonosításról itt találsz bővebb információt.

Mindenképpen értesítünk hogyan döntött a bérbeadó. A Cristo Share kezdőlapján láthatod a bérlés státuszát, amire kattintva részletesen megismerheted és követheted az előttetek álló határidőket, eseményeket. A határidőkről és a fizetésről ide kattintva tudhatsz meg többet.

Autó átvétel

Mint minden, úgy ez a folyamat is az applikációban történik. Ha elérkezett az autó átvételének ideje, akkor az alábbiak szerint tudod átvenni az autót:

  1. Menj el a megbeszélt helyre az előre leegyeztetett időpontban

  2. A bérbeadó tudja megkezdeni az átadási/átvételi folyamatot a bérlés oldalán legalul, az „Átvételi folyamat indítása” gombra kattintva az applikációban.

  3. Ekkor számodra bérlőként megjelenik egy „Átveszem az autót” gomb a bérlés oldalán. Erre kattintva lehetőséged van képeket készíteni az autó állapotáról, illetve elindítani a bérlést.

Bérlés bérlőként

A bérlés ideje alatt nemcsak a bérelt autót, hanem az alkalmazás Pro szolgáltatásait is élvezheted. Egy igazi társat kapsz az autóbérlés idejére, ami segítségedre lesz, ha parkoló jegyet vagy autópálya matricát kell venned, visszajelzést ad vezetési stílusodról és azt is visszanézheted merre jártál vele. Ráadásul nem fogod úgyfelejteni sem a parkolás díjfizetését, mert automatikusan leáll majd, mikor elindulsz. Ne aggódj, a bérbe adód nem fogja látni merre jársz a bérlés ideje alatt, ő csak a megtett kilométereket látja a bérlés végén.

Érdemes továbbá a különböző szolgáltatásoknál az alkalmazást használnod a díjfizetésre, mivel a bérlés végi jelentésben szerepelni fog, ha fizetős zónában álltál meg díjfizetés nélkül, vagy olyan autópálya szakaszt használtál, amire nem volt autópálya matrica, és azt nem az alkalmazásban vásároltad meg.

Ha a bérlés ideje alatt bármilyen problémát tapasztalsz az autóval vagy káresemény történt, azonnal értesítsd róla a bérbeadódat!

Autó visszaadás

Ha elérkezett a bérlés zárása, akkor a megbeszélt helyen a megbeszélt időpontban a bérbeadó tudja megkezdeni az autó visszavételének folyamatát.

  1. A bérbeadó a bérlés oldalán található „Visszavételi folyamat indítása” gombra kattintva tudja megkezdeni a folyamatot

  2. Ekkor a bérlés oldalán megjelenik egy jelentés, ami tartalmazza a bérlés során történt legfontosabb eseményeket. Ez a jelentés tájékoztató jelleggel készül, ami alapján tisztázhatjátok a felmerülő kérdéseket.

  3. Miután megnéztétek a jelentés tartalmát, a bérbeadó a „Visszavétel” gombra kattintva tudja visszavenni az autóját. Az autó visszavételi állapotáról készíthet képeket, illetve, ha problémát tapasztal, veled egyeztetve itt jelölheti, hogy mekkora összegre tart igényt a kaucióból.

Értékelés

Végül ne felejtsd el értékelni a bérbeadót, és az autót, hogy mennyire voltált elégedett vele!

A Cristo Share oldalán kizárólag olyan személyek adhatnak le értékelést, akik bérlőként vagy bérbe adóként részt vettek a bérlésben, így nem fogsz találkozni hamis visszajelzésekkel, értékelésekkel.

Választ kapott a kérdésére?