Minden kollekció
Cristo Share
Így tudod bérbe adni az autódat!
Így tudod bérbe adni az autódat!

Bérbeadás lépései és legfontosabb tudnivalók bérbeadóknak!

Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Az alkalmazás 7.3.0 verziójától már nemcsak napi, hanem hosszútávú bérbeadásra is van lehetőséged.

Ki adhatja bérbe az autóját a Cristo Share oldalán?

A Cristo Share-ben bárki kereshet pénzt autója bérbeadásával magánszemélyként, illetve jogi személyként egyaránt. Csak olyan autót tudsz bérbe adni a Cristo Share felületén, amely Magyarországon van bejegyezve, közúti forgalomra alkalmas, érvényes műszaki vizsgával rendelkezik, továbbá B kategóriás jogosítvánnyal vezethető, valamint jogosult vagy a bérbeadására tulajdonosként, vagy a tulajdonos hozzájárulásával.

A bérbeadáshoz el kell végezned egy azonosítási folyamatot, amit jogosítvánnyal vagy személyi igazolvánnyal tudsz megtenni. Az azonosításról részletesebben itt írtunk.

Ki kell töltened az autód bérbeadói profilját.

A bérbe adásnak további feltétele, hogy az autód rendelkezzen Pro csomaggal.

Bérbeadói profil

Az alábbiakban bemutatjuk milyen lépések és adatok megadása szükséges ahhoz, hogy autódat bérbe tudd adni a Cristo Share felületén.

1. Nyisd meg az alkalmazásban a Cristo Share oldalát, amit az alsó menüsor jobb legszélső ikonjára kattintva találsz. A „Járműveim” menüpont-ra kattintva választd ki azt az autót, amit bérbe szeretnél adni.

2. Töltsd ki az autód bérbe adói profilját az alábbiak szerint!

Gépjármű adatok

Add meg a gépjárműved alapadatait (rendszám, gyártmány, típus, évjárat, üzemanyag) és ezen információk ismeretében helyetted is feltüntetjük majd a férőhelyek, és az ajtók számát, a teljesítményt, valamint a fogyasztási adatokat a hivatalos gyári adatok alapján.

Feltételek

Beállíthatod milyen feltételekkel adod bérbe az autódat: használható-e külföldön, van-e casco vagy assistance biztosítás az autóra, engedélyezed-e az autóban való dohányzást, illetve a kisállat szállítását. Arra is van lehetőséged, hogy korlátozd hány kilométert használható az autód egy nap, illetve milyen extra kilométerdíjat határozol meg e limiten felül.

Leírás

Írj pár gondolatot arról kinek ajánlod autódat és emeld ki a legjobb tulajdonságait!

Felszereltség

Válaszd ki a listából mi mindennel rendelkezik az autód (pl. klíma, tempomat, bluetooth kihangosító, gyerekülés stb.).

Átadás helye

Megjelölhetsz egy fix helyszínt vagy megadhatod hány km-re vagy hajlandó elszállítani az autót. A szállításhoz beállíthatsz szállítási díjat is.

Elérhetőség

Jelöld meg azokat a napokat, amikor bérbe vehető az autód. Beállíthatsz minimum bérlési időt, illetve átadás/átvételi idő intervallumot is, azaz hogy napon belül mikor tudod átadni gépjárműved.

Bérleti díj

Az autót alkalmi és/vagy előfizetéses bérlésre is meghirdetheted. A bérleti díj meghatározásakor jelöld, hogy milyen konstrukcióban szeretnéd bérbe adni autódat. Az itt meghatározott összeg lesz az, amit autód bérbeadásáért meg fogsz kapni. Add meg mennyit szeretnél kapni egy nap és/vagy egy hónap autó bérlésért. Itt van lehetőséged hosszútávú bérleti díjakat meghatározni. A bérlés kezdetén mi ezek alapján fogjuk a megadott számlaszámra utalni a neked járó bérleti díjat miután levontuk bérlőd bankkártyájáról. Ha szeretnéd növelni a bérlés során biztonságodat, határozz meg kauciót, melynek mértéke szintén tőled függ.

💡 Itt jelölheted, hogy az autód alkalmi és/vagy előfizetéses bérbeadással érhető-e el. Lehetőséged van akár mindkét opciót bekapcsolni.

Képek

Tölts fel fotókat az autódról! Több képet is készíthetsz vagy feltölthetsz, illetve arra is lehetőséged van, hogy YouTube videó linket adj meg.

Azonosítás

Azonosítsad magad! Ha még nem tetted meg, itt is van lehetőséged beazonosítani magad. Kattints az oldal alján, a „Bérbeadó”-ra, hogy elvégezd az azonosításodat, amit bérbeadóként személyi igazolvánnyal és jogosítvánnyal is megtehetsz.

Bérbeadó adatok

Itt van lehetőséged jelezni, hogy a bérbe adást magánszemélyként vagy jogi személyként teszed meg, illetve itt tudod megadni a bankszámlaszámot is, ahova a bérlés kezdetén utaljuk a neked járó díjat. Fontos, hogy az itt megadott adatok pontosak legyenek, mivel ezek alapján készül el a bérleti szerződés.

3. Aktiváld autód bérbeadói profilját! A kitöltést bármikor abbahagyhatod, automatikusan mentésre kerülnek a már megadott adatok. Ha mindent pontosan kitöltöttél legfelül van lehetőséged aktiválni autód bérbeadói profilját. Ezt követően azonnal megjelenik az elérhető autók között.

Bérbeadás folyamata

Az autó bérbeadásának teljes folyamata online, az alkalmazásban történik! Ne felejtsd el, hogy mikor személyesen adod át autódat neked és a bérlőnek is szüksége lesz az alkalmazásra.

Autó lefoglalása

Értesítünk, ha autódra foglalás érkezett. Ezt 24 órán belül van lehetőséged elfogadni vagy elutasítani. Az autódra csak olyan felhasználó adhat le foglalási igényt, aki már azonosította magát jogosítvánnyal az alkalmazásunkban.

Ekkor van lehetőséged megismerni, illetve elfogadni a bérleti szerződés tartalmát. Miből áll a bérleti szerződés? A bérleti szerződés sablonját az ÁSZF tartalmazza, amit ide kattintva megismerhetsz.

Bérlés státusza

A Cristo Share kezdőlapján láthatod autód bérlési státuszát, amire kattintva részletesen megismerheted és követheted az előttetek álló határidőket, eseményeket. A határidőkről ide kattintva tudhatsz meg többet.

Chat

Kérdésetek van egymáshoz? A Cristo Share oldalán lehetőségetek van chat-en megbeszélni a bérléssel felmerülő kérdéseiteket.

Autó átadása

Készítsd elő autódat: takarítsd ki, pakold el a személyes dolgaidat, nézd át minden rendben van-e autóddal, rögzítsd az alkalmazásban az érvényes autópálya matricákat (Így tudsz máshol vásárolt matricát rögzíteni!), és azt javasoljuk tankold tele (és tele tankkal várd vissza a bérlés végén, így nem lesz vita az üzemanyag kapcsán).

A bérlőd a bérlés idejére nemcsak az autódat, hanem az alkalmazás Pro funkcióit is megkapja. Mikor átadod az autót mutasd be neki az alkalmazást, ha még nem használta korábban. Ezzel is növelheted az autóbérlés élményét.

Mint minden, úgy az átadási folyamat is az applikációban történik. Ha elérkezett az autó átvételének ideje, akkor az alábbiak szerint tudod átadni az autót:

  1. Menj el a megbeszélt helyre az előre leegyeztetett időpontban

  2. A bérbeadóként te tudod megkezdeni az átadási/átvételi folyamatot a bérlés oldalán legalul, az „Átvételi folyamat indítása” gombra kattintva az applikációban.

  3. Ekkor a bérlő számára megjelenik egy „Átveszem az autót” gomb a bérlés oldalán. Erre kattintva van lehetősége képeket készíteni az autó állapotáról, illetve elindítani a bérlést.

Bérlés

A bérlés ideje alatt a bérlőd Pro felhasználói szinten használhatja az alkalmazást és az autódat. Ez azt jelenti, hogy Pro felhasználói szinten indíthat parkolást az alkalmazásban, értesítjük, ha olyan autópálya szakaszt használt, amire az alkalmazás szerint nem volt érvényes matrica az autón (ezért ajánlott előre rögzíteni az érvényes autópálya matricákat, amit így tehetsz meg), elemzésre kerül a vezetése, amivel ösztönözzük a kiegyensúlyozott autóhasználatra.

Természetesen a bérlés során fontos az adatkezelés, így a bérlő nem látja a te korábbi útjaidat, és statisztikáidat.

Amíg pedig a bérbe vevődnél van az autód, addig te sem látod, hogy merre jár, nem tudod használni a „Hol az autóm?” funkciót, nem tudsz rá parkolást indítani. A biztonságod érdekében azonban szólunk, abban az esetben, ha Magyarország területére engedélyezted csak az autóhasználatot, de átlépi az országhatárt, illetve a bérlés végi jelentésben megismerheted, hogy a bérlés során mennyit és hogyan használta a bérlő az autódat.

Autó visszavétel

Ha elérkezett a bérlés zárása, akkor a megbeszélt helyen a megbeszélt időpontban a bérbeadó tudja megkezdeni az autó visszavételének folyamatát.

  1. Ehhez bérbeadóként kattints a bérlés oldalán található „Visszavételi folyamat indítása” gombra.

  2. Ekkor a bérlés oldalán megjelenik egy jelentés, ami tartalmazza a bérlés során történt legfontosabb eseményeket. Ez a jelentés tájékoztató jelleggel készül, ami alapján tisztázhatjátok a felmerülő kérdéseket. Tartalmazza például azokat a parkolásokat, amikre nem történt díjfizetés az alkalmazáson keresztül, illetve ebben látható például, ha az általad megadott napi kilométer limitet átlépte a bérlőd.

  3. Miután megnéztétek a jelentés tartalmát, bérbeadóként kattints a „Visszavétel” gombra. Készíts képeket az autó állapotáról, illetve, ha problémát tapasztalsz, egyeztesd bérlőddel és jelöld, hogy mekkora összegre tartasz igényt a kaucióból.

Értékelés

Végül ne felejtsd el értékelni a bérlődet, hogy mennyire voltált elégedett vele!

A Cristo Share oldalán kizárólag olyan személyek adhatnak le értékelést, akik bérlőként vagy bérbeadóként részt vettek a bérlésben, így nem fogsz találkozni hamis visszajelzésekkel, értékelésekkel.

Választ kapott a kérdésére?