Azonosítás
Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

A Cristo Share oldalán csak azonosított felhasználók adhatnak és vehetnek bérbe autót. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, információkat az azonosítással kapcsolatban.

Miért van rá szükség?

Az azonosítás segít, hogy megbízható bérbeadókkal illetve bérlőkkel találkozz a bérlés során. Csökkenti az autólopással, visszaéléssel kapcsolatos félelmet, illetve bérlőként sem kell attól tartanod, hogy átverés áldozata leszel. Ha bármi történne, segítségedre van, hogy egy azonosított személlyel állsz szemben.

Azonosítás folyamata

Jogosítvánnyal, illetve személyi igazolvánnyal tudod magad azonosítani egy egyszerű online folyamatban, amit szolgáltató partnerünk, a Sumsub biztosít az alkalmazásunkban. Nem mindegy azonban, hogy mivel történik az azonosítás, mivel bérelni csak érvényes jogosítvánnyal lehet, így ott elvárjuk, hogy az azonosítás jogosítvánnyal történjen.

Ha személyi igazolvánnyal azonosítod magad, akkor csak bérbeadni tudsz, ha jogosítvánnyal végzed el az azonosítást, akkor bérbeadni és bérelni is lesz lehetőséged. Az azonosítást a Cristo Share profilodnál tudod elvégezni, ami egy egyszerű igazolvány fotózásból és selfie készítésből áll.

Nyisd meg az alkalmazásban a Cristo Share-t.

  1. A Cristo Share szolgáltatásán belül nyisd meg az alsó menüsor jobb legszélső ikonjára kattintva a „Továbbiak” menüpontot.

  2. Itt kattints a „Profil” -ra

  3. Kattints a kék azonosítás ikonra

  4. Válaszd ki, hogy személyi igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal szeretnéd-e azonosítani magad

  5. Végezd el az azonosítást

Sikeres azonosítást követően bérelhetsz vagy adhatsz bérbe autót a Cristo Share-ben.

Azonosítás és bérlés cégként

Természetesen nemcsak magénszemélyek bérelhetnek, adhatnak bérbe a Cristo Share felületén, hanem jogi személyként is van lehetőség erre.

Ha cégként szeretnél autót bérelni, akkor

  • az applikációba az a személy regisztráljon, aki a bérelt autót vezetni, használni fogja

  • az a személy azonosítsa magát jogosítvánnyal, aki a bérelt autót vezetni, használni fogja

Ha cégként, jogi személyként szeretnél autót bérbeadni, akkor

  • az applikációba az a személy regisztráljon, aki a céges autó bérbeadására jogosult, illetve aki a bérbeadást menedzseli

  • az a személy azonosítsa magát személyi igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal, a céges autó bérbeadására jogosult, illetve aki az autót át fogja adni

  • a cég adatait az autó bérbe adói profiljának létrehozásakor, a „Bérbeadó adatok” -ra kattintva van lehetőséged megadni. Itt választd a „Jogi személy” lehetőséget, és töltsd ki a cég adatait.

Ki végzi el az azonosítást?

Az azonosítást partnerünk, a Sumsub végzi. A folyamat során készülő kép és igazolványfotó elemzése, az azonosítás elfogadása jellemzően automatikus, néhány másodperc alatt lefutó folyamat.

Választ kapott a kérdésére?