Minden kollekció
Cristo Share
Mi az a Cristo Share?
Mi az a Cristo Share?
Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

A Cristo Share autók bérbeadását és bérlését teszi lehetővé az alkalmazás felhasználói között. Lehetőséget ad arra, hogy

  • biztonságos környezetben;

  • online, egyszerű folyamatokkal;

  • bérleti szerződéssel, ami a bérbeadót és bérbe vevő érdekeit egyaránt képviseli;

  • azonosított felhasználók adjanak vagy vegyenek bérbe autót.

Az alkalmazáson keresztül napi és hosszútávú bérlésre (úgynevezett autó előfizetésre) is van lehetőséged.

Miben más?

Számos helyen van lehetőséged autót bérelni és egyre több lehetőséged van autód bérbeadásával pénzt keresni. Mi egy olyan új carsharing megoldást álmodtunk meg, ahol többek közt egy telemetriai eszközből származó adatoknak köszönhetően biztonságosabbá tesszük az autók bérbeadását és bérlését egyaránt. Ha nálunk bérelsz autót, akkor nemcsak egy autót, hanem az applikációnk legkényelmesebb funkcióit is megkapod a bérlés idejére, így például nem felejtesz majd el parkolás díjfizetést indítani vagy leállítani, illetve visszanézheted majd útjaidat is. Bérbeadóként pedig nem kell azon izgulnod, hogy hogyan használják az autód, mivel bérlőinket a telemetriai eszközünkkel többek közt kiegyensúlyozott vezetésre is ösztönözzük.

Hol találom a Cristo Share-t?

A Cristo Share az alkalmazásban az alsó menüsor jobb legszélső ikonjára, majd a „Cristo Share”-re kattintva érhető el.

Milyen plusz szolgáltatást kapok a Cristo Share-rel?

Ha az alkalmazásban a Cristo Share oldalán bérelsz autót

  • bérleti szerződés készül a bérlésről

  • megbízható, azonosított felhasználó autóját tudod kibérelni

  • hiteles értékeléseket nézhetsz a potenciális bérbeadóról, ami segít, hogy megbízható autótulajdonostól, meghízható autót vegyél bérbe

  • a bérlés idejére teljeskörűen használhatod az applikáció legkényelmesebb szolgáltatásait (pl.: parkolás díjfizetés automatikus leállítással, autópálya matrica riasztás és vásárlás, statisztikák, vezetés elemzés)

  • a bérlés zárásakor értékeljétek egymást, hiszen kizárólag olyan személyek adhatnak le értékelést, akik bérlőként vagy bérbe adóként részt vettek a bérlésben.

  • az autó állapotáról az átvételkor fényképeket kell készítened, így később igazolhatod, hogy milyen állapotban vetted át

Ha az alkalmazásban a Cristo Share oldalán keresztül adod bérbe az autódat

  • bérleti szerződés készül a bérlésről

  • csak azonosított felhasználó tudja kibérelni az autódat

  • te szabod meg mennyi bérleti díjat és kauciót kérsz el

  • te döntöd el kinek és milyen feltételekkel adod bérbe autódat

  • hiteles értékeléseket nézhetsz a potenciális bérbe vevődről, ami segít, hogy megbízható sofőrnek add bérbe az autódat

  • a bérlés zárásakor egy jelentést kapsz arról, hogy bérlőd hogyan vezette az autódat, milyen események történtek a bérlés során. Ez például segít neked abban, hogy ne érjen meglepetésként, ha autódra nem vettek parkolójegyet vagy autópálya matricát

  • a bérlés zárásakor kapott jelentés segít abban is, hogy értékelni tudd bérlődet, akinek vezetési stílusáról egy átlagos pontszámot is látsz. Kizárólag olyan személyek adhatnak le értékelést, akik bérlőként vagy bérbe adóként részt vettek a bérlésben.

  • Ha csak Magyarországra engedélyezted autód használatát, akkor az országhatár átlépéséről értesítést kapsz.

  • Amennyiben rendelkezel Cristo Casco biztosítással, az védelmet nyújt a bérlés idején is.

Alkalmi és előfizetéses bérlés

A Cristo Share platformon alkalmi, azaz napi bérlésre és hosszútávú, úgynevezett előfizetéses bérlésre is van lehetőséged. Alkalmi bérlés során az autó néhány napra kibérelhető a bérbeadó által meghatározott napi díj alapján. Előfizetéses bérlés esetén pedig akár több hónapra is kibérelheted a kiszemelt autót. Azonban nem minden autó bérelhető ki alkalmi és előfizetéses lehetőséggel egyaránt, ez szintén a bérbeadó döntése, amit az autó profilján és a keresés során is feltűntetünk.

Arról, hogy milyen feltételekkel bérelhetők az autók és mi az autó bérbeadásának vagy bérlésének folyamata, bővebben írunk Help Centerünkben.

Ki lehet bérbeadó?

Magánszemélyként, illetve amennyiben az autó tulajdonosa cég, cégként is kiadhatod autódat a Cristo Share-ben. A bérbe adáshoz el kell végezned egy azonosítási folyamatot, mivel csak azonosított felhasználó adhat bérbe autót az alkalmazásban. Azonosítani magánszemélyként azonosítunk akkor is, ha cég tulajdonában álló autót adsz bérbe. Ilyenkor magánszemélyként képviseled a céget a bérbeadás kapcsán. Ha személyi igazolvánnyal azonosítod magad, akkor csak bérbeadni tudsz, ha jogosítvánnyal végzed el az azonosítást, akkor bérbeadni és bérelni is lesz lehetőséged. Az azonosítást a Cristo Share profilodnál tudod elvégezni, ami egy egyszerű igazolvány fotózásból és szelfi készítésből áll.

A bérbeadás további feltétele, hogy az autó Pro csomaggal rendelkezzen.

Ki bérelhet autót?

Bérbe vevőként érvényes jogosítvánnyal kell, hogy rendelkezz és el kell végezned egy egyszerű azonosítási folyamatot. Az autó bérlés további feltétele, hogy bankkártyával rendelkezz, mivel a fizetés online, bankkártyával történik. Az azonosítást a Cristo Share profilodon tudod elvégezni, ami egy egyszerű jogosítvány fotózásból és szelfi készítésből áll.

Hogyan történik a bérlés?

A teljes bérlési folyamat online, az applikáción keresztül történik. Az alkalmazásban van lehetőség az autó bérbeadói profil létrehozására, az autó lefoglalására és a bérlés fizetésére, itt tudják a bérbeadók és a bérlők is megadni a bérleti szerződéshez szükséges adatokat. A szerződéskötés ezek alapján szintén online, az applikációban fog megtörténni.

A bérlés teljes folyamatáról részletesebben írtunk Help Centerünkben. Ha valamire nem találtál választ, bátran kérdezz tőlünk chat-en!

Választ kapott a kérdésére?