Minden kollekció
Cristo Share
Hogy tudom lemondani az autóbérlést?
Hogy tudom lemondani az autóbérlést?

Az autóbérlés lemondása, annak részletei, és lehetséges következményei

Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Az autóbérlés többlépcsős folyamata során, mind a bérlő, mind pedig a bérbeadó dönthet úgy, hogy valamilyen okból kifolyólag eláll a bérléstől/bérbeadástól. A kellemetlenségek elkerülése érdekében kialakítottunk egy szabályrendszert, mely segít kiigazodni a szerződő feleknek abban, hogy mikor milyen feltételek mellett tudják a felek felmondani a bérletiszerződést.

Autóbérlés lemondása az autó átadását megelőző periódusban

Lemondás a bérleti időszak kezdetét megelőző 48 óra előtt

Amennyiben a bérlő kérelmet a bérbeadó elfogadta, azonban a későbbiekben mégis akár a bérlő, akár a bérbeadó úgy dönt, hogy lemondja a bérlést, arra a bérleti időszak kezdetét megelőző 48 óráig mindenféle következmény nélkül lehetőségük van, és a bérlő kártyáján befoglalt teljes összeg felszabadul.

A bérlést lemondani bérlőként a bérbeadás részleteinek fül megnyitása után a az alul található piros Lemondás gombbal lehetséges.


Lemondás a bérleti időszak kezdetét megelőző 48 órán belül

Abban az esetben viszont, ha a bérleti időszak kezdetét megelőző 48 órán belül szeretne valamelyik fél visszalépni a bérbeadástól, de még a bérleti időszak kezdete előtt, akkor a bérlés típusától függően a következő helyzetek fordulhatnak elő:

Visszalépés bérlőként

Ha bérlőként a bérleti időszak kezdetét megelőző 48 órán belül, de legalább 3 órával a bérlés megkezdése előtt lépsz vissza, akkor a következő szabályok vonatkoznak rád:

A) alkalmi bérlés esetén 1 napi teljes bérleti díjnak megfelelő összeget kell megfizetned

B) előfizetés esetén a teljes bérleti díj 1/30-adának megfelel összeget kell megfizetned

Ha bérlőként a bérleti időszak kezdetét megelőz 3 órán belül mondod fel a szerződést, akkor a következő szabályok vonatkoznak rád:

A) alkalmi bérlés esetén 2 napi teljes bérleti díjnak a megfizetésére kötelezünk (abban az esetben ha a bérlés csak 1 napra vonatkozik, akkor csak 1 napi teljes bérleti díjat kell megfizetned.

B) előfizetés esetén a teljes díj 2/30-adának megfelelő összeg megfizetésére kötelezünk.

Bérlőként ha úgy döntesz, hogy vissza szeretnél lépni a bérléstől, akkor azt a Nem veszem át az autót gombra kattintva teheted meg.

Visszalépés bérbeadóként

A) alkalmi bérlés esetén 1 napi teljes díjnak megfelelő öszeg megfizetésére vagy kötelezve bérbeadóként

B) előfizetés esetén a teljes díj 1/30-adának megfelelő összeg megfizetésére kötelezzük a bérbeadót

Ha a bérbeadást az átadás időpontjában szeretnéd lemondani, akkor szintén a bérbeadás típusától függően az alábbiak szerint járunk el:

A) alkalmi bérlés esetén 2 napi teljes díjnak megfelelő összeg megfizetésére vagy kötelezve bérbeadóként

B) előfizetés esetén a teljes díj 2/30-adának megfelelő összeg megfizetésére kötelezzük a bérbeadót

Bérbeadóként ha úgy döntesz, hogy vissza szeretnél lépni a bérléstől, akkor azt Az átadást elutasítom gombra kattintva teheted meg.


Folyamatban lévő autóbérlés megszakítása

Folyamatban lévő alkalmi bérlés megszakítása

A) Amennyiben a bérlés időtartamából kevesebb mint egy hónap van hátra, vagy eleve kevesebb, mint egy hónapra kötöttétek a szerződést, úgy mind a bérbeadó, mind pedig a bérlő csakis kizárólag indoklással mondhatja fel a bérleti szerződést.

B) Amennyiben a bérlés időtartamából még több mint egy hónap van hátra, indoklás nélkül lehet felmondani a bérlést, de egy hónapos felmondási idővel. Amennyiben a szerződést a bérlő mondja fel, úgy köteles a teljes megállapodott bérleti időszakra vonatkozó bérleti díjat kifizetni.

Folyamatban lévő autó előfizetés megszakítása

Határozatlan időre szóló autó előfizetés esetén:

Ha a bérlő indoklás nélkül felmondja a szerződést a minimális bérleti időtartam ideje alatt, akkor a bérleti szerződés a minimális bérleti időtartam végével szűnik meg, és a bérleti díjat is addig kell kifizetni.

Ha a bérlő a minimális bérleti időtartam lejárta után szeretné felmondani a bérleti szerződést, azt indoklás nélkül megteheti, 1 hónapos felmondási idővel.

Ha a bérbeadó a minimális bérleti idő időtartama alatt felmondja a szerződést, akkor a szerződés a minimális bérleti időtartam végén jár le. A bérbeadó nem köteles döntését indokolni.

Ha a bérbeadó a minimális bérleti időtartam lejárta után szeretné felmondani, akkor azt 1 hónapos felmondási idővel teheti meg, döntését megindokolni nem köteles.

Határozott időre szóló autó előfizetés megszakítása:

A határozott időtartamra szóló bérleti szerződést a bérlő 1 hónapos felmondási idővel tudja felmondani, a bérleti díjat pedig a bérleti szerződés megszűnésének végéig kell kifizetnie. Döntését indokolnia nem köteles.

A határozott időtartamra szóló bérleti szerződést a bérbeadó 1 hónapos felmondási idővel tudja felmondani, indoklás nélkül.

Választ kapott a kérdésére?