Minden kollekció
Cristo Share
Határidők a carsharing (autóbérlés) során
Határidők a carsharing (autóbérlés) során
Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Ebben a bejegyzésben megismerheted milyen határidőkre számíthatsz az autóbérlés során. Ha pedig lefoglalsz egy autót vagy bérbeadóként lefoglalták az autódat, akkor annak a foglalási oldalán megismerheted az adott autóbérléshez kapcsolódó határidőket.

A Cristo Share platformon a bérlési igény leadása után az alábbi határidők lépnek érvénybe:

Elfogadás

A bérbe adónak 24 órája van a bérlési igény elfogadására. Ha a bérlés kezdete előbb van, mint ez a 24 órás határidő, akkor a bérlés kezdetéig van ideje elbírálni az igényt.

Példa:

Ha hétfőn 10:00-kor leadod a bérlési igényed, a bérbe adónak kedd 10:00-ig kell elbírálnia az igényt. Ha a bérlés például hétfőn 18:00-kor kezdődik, akkor a bérbe adónak 18:00-ig kell elbírálnia az igényt.

Előleg foglalása

Az elfogadás határidejétől számítva 48 óra múlva a bérlő kártyájáról levonjuk a teljes díj 25%-át előlegként. Ha ez az időpont később van, mint a bérlés kezdete, akkor az elfogadás határidejekor történik a levonás. Ha ez az időpont a bérlés kezdeténél 20 nappal előbb van, akkor a bérlés kezdete előtt 20 nappal történik a levonás. Ha ez az időpont később van, mint az ingyen lemondási határidő, akkor az elfogadáskor történik a levonás.

Példa:

Ha a bérbe adó elfogadja a bérlési igényt hétfőn 22:00-kor, akkor a teljes díj 25%-a szerdán 22:00-kor kerül levonásra a bérlő kártyájáról. Ha a bérlés kezdete például kedd 10:00-kor van, akkor a levonás már hétfőn 22:00-kor megtörténik.

Ingyenes lemondás lehetősége

A bérlési igény ingyenesen lemondható a bérlés kezdete előtti 48 óráig. Ha ez az időpont előbb van, mint az elfogadás határideje, akkor nincs ingyenes lemondási idő.

Példa:

Ha a bérlés kezdete péntek 10:00-kor van, akkor a bérlési igényt legkésőbb szerdán 10:00-ig lehet ingyen lemondani.

Teljes díj foglalása

A teljes díjat a bérlő kártyáján az ingyenes lemondás határidejekor foglaljuk. Ha ez az időpont előbb van, mint az elfogadás határideje, akkor ez az elfogadáskor történik.

Példa:

Ha a bérlés kezdete péntek 10:00-kor van, akkor a teljes díjat szerdán 10:00-kor foglaljuk a bérlő kártyáján. Ha az elfogadás időpontja például szerda 12:00-kor volt, akkor a teljes díjat már az elfogadáskor foglaljuk.

Előleg és teljes díj tényleges terhelése

Az előleg és a teljes díj tényleges terhelése csak az átadási folyamat végén történik meg.

Bérbeadó számára a bérleti díjat legkésőbb a bérlés indítását követő munkának 10:00-ig utaljuk el.

Mi történik akkor, ha nem sikerül a terhelés/levonás

Ha bárhol probléma történik, azaz nem sikerül foglalni az előleget, vagy a teljes díjat, akkor erről a bérlő és a bérbeadó is tájékoztatást kap. A bérbeadó ilyen esetben elállhat a szerződéstől az appon belül (azaz elutasíthatja a bérlést) az adott bérlés adatlapján.

Választ kapott a kérdésére?