Minden kollekció
Általános
Bankkártya kezelése
Bankkártya kezelése

Bankkártya hozzáadása, kezelése és törlése

Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Hogyan tudok felvenni új bankkártyát?

Új bankkártyát a kezdőoldalon a profilképedre nyomva, a Bankkártyák menüpontban tudsz felvenni, a képernyő alján lévő "+" gombra kattintva.

A bankkártya felvétele során első lépésben elnevezheted kártyádat, majd ezt követően szükséges megadni a bankkártyához tartozó nevet, címet és telefonszámot, hogy a bankkártya felvétel során teljesülhessen a 2 lépcsős azonosítás, és az úgynevezett 3DS kártyaellenőrzés.

Az új bankkártya felvételét ezenkívül bármely más fizetési folyamat során is el tudod végezni. Ha rányomsz a Fizetés alatt a bankkártya választóra, majd a "+" gombra, akkor szintén lehetőséged van a kártya regisztrációjára.


(Amennyiben úgy döntesz, hogy az adott fizetés során korábban nem regisztrált kártyával szeretnél fizetni, és ezúttal sem szeretnéd felvenni ezt a bankkártyát a sajátjaid közé, erre is van lehetőséged a Fizetés a kártya mentése nélkül gombra kattintva.)

Hogyan tudom a bankkártyámat beállítani alapértelmezettként?

Alapértelmezett bankkártyát a kártyád felvétele után tudsz kiválasztani. Amennyiben csak egy regisztrált kártyád van, nincs további teendőd, hiszen automatikusan az az egy kártya lesz az alapértelmezett. Amennyiben több kártyát is regisztráltál az alkalmazásban, érdemes lehet megnézned, vajon melyik kártya az alapértelmezett, azaz a fizetések során melyik számláról kerül a pénz levonásra.

A kezdő képernyő jobb felső sarkában a felhasználói profil fotódra kattintva éred el a Továbbiak oldalt, ahol a beállítási- és információs menüpontjainkat találod. Itt a Beállítások menüpont és azon belül pedig a Bankkártyák menüpont lesz a segítségedre.


Az, hogy melyiket jelenítsük meg alapértelmezettnek, a bankkártya mellett található csillaggal tudod nekünk jelezni. Fizetésnél ez a bankkártya fog első helyen szerepelni.

💡Ha az appon belül nyitottad meg ezt a súgót, vagy telefonos böngésződben (és már le van töltve a Cristo), akkor elég csak ide nyomnod a bankkártya beállítások megnyitásához.


Automatikus Casco egyenlegfeltöltés beállítása

Az automatikus egyenlegfeltöltést a Casco kártyára, majd a fogaskerék ikonra kattintva tudod beállítani. Itt válaszd ki vagy add hozzá azt az új bankkártyát, amiről szeretnéd, hogy az automatikus casco egyenlegfeltöltés történjen.

Hogyan tudom törölni a bankkártyámat?

Ha szeretnéd törölni a bankkártyádat, a kezdő képernyő jobb felső sarkában, a felhasználói profil fotódra kattintva éred el a Beállítások menüpont, és azon belül pedig a Bankkártyák menüpont lesz a segítségedre. A bankkártyák listájánál a törölni kívánt kártyát egyszerűen csak húzd balra teljesen, vagy egy kicsit, és nyomj rá a kuka ikonra.


Miért nem tudom törölni a bankkártyát?

Amennyiben a casco automatikus egyenlegfeltöltéséhez ki van választva a bankkártya, úgy azt nem tudod törölni. Ahhoz, hogy ezt a bankkártyát törölhesd, először válassz ki egy másik bankkártyát az automatikus feltöltéshez, és csak ezt követően tudod törölni a bankkártyát.


Flotta Menedzserhez csatolt bankkártya kezelése

Hogyha autós költségeid elszámolását pl. a munkahelyed végzi, arra nagyszerű lehetőség a Flotta Menedzser használata. De hogyan is működik ez? A Flotta Menedzser szolgáltatásunkban a dolgozók autós költségeinek rendezéséért felelős flotta menedzser meghatározott feltételek szerint regisztrál egy bankkártyát, és te ezeknek a feltételeknek megfelelően tudod az adott kártyát felhasználni az applikáción belüli szolgáltatások fedezésére. Ehhez egyszerűen csak ki kell választanod a céges kártyát, a számlázási cím pedig alapértelmezetten az lesz, amit a flotta menedzser központilag beállított.

Választ kapott a kérdésére?