Minden kollekció
Parkolás
Mekkora összeg kerül foglalásra a parkolás indításakor?
Mekkora összeg kerül foglalásra a parkolás indításakor?

Ne fizess parkolási díjat előre!

Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Korábbi parkolásaid során bizonyára találkoztál már azzal, hogy a parkolást biztosító szolgáltatók előre lefoglalják az adott zóna maximális parkolási díját a kártyádon. Mi most új alapokra helyezzük a parkolás befizetését!

Ha van mentett bankkártyád

Ha korábban már regisztráltad az alkalmazásban a bankkártyádat, és ezzel a kártyával kezdeményezed a parkolás díjfizetést, akkor a parkolás indításakor semmilyen díjat nem foglalunk le előre, kizárólag a parkolás végén vonjuk le a parkolási idővel arányos összeget a bankkártyádról. A bankkártya mentéséről bővebben itt olvashatsz.

Ha nincs mentett bankkártyád

Amennyiben nincs regisztrált bankkártyád az alkalmazásban, a parkolás elindításakor az adott zóna maximális parkolási díját fogjuk lefoglalni a bankkártyádon.

A parkolás végén azonban csak a tényleges parkolási idő alapján kerül a parkolási díj kifizetésre, tehát amennyiben nagyobb összeget vontunk le a parkolás indításakor, mint amennyibe valóban került a parkolásod, a fennmaradó összeget felszabadítjuk a kártyádon! Az, hogy mennyi idő, amíg ez az összeg újra megjelenik az egyenlegeden, az a számlavezető bankodon múlik.

Példa: az adott parkoló zónában a parkolás díja óránként 230 Ft-ba kerül, a maximum várakozási idő pedig 3 óra, tehát a kártyádon 3 x 230 Ft, azaz 690 Ft + x Ft kényelmi díj kerül lefoglalásra. Ha ezt követően csak egy órát parkolsz, akkor csupán 230 Ft + x Ft kényelmi díjat kell megfizetned, és a fennmaradó összeg (460 Ft) azonnal felszabadításra kerül a kártyádon. Előfordulhat, hogy a felszabaduló összeg nem jelenik meg azonnal a számládon, ez a számlavezető banktól függ.

Választ kapott a kérdésére?