Minden kollekció
Cristo Share
Hogyan történik a szerződéskötés? Mit tartalmaz a bérleti szerződés?
Hogyan történik a szerződéskötés? Mit tartalmaz a bérleti szerződés?
Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Bérbeadóként semmi dolgod nincs a bérleti szerződés összeállításával, hisz az applikációban generálunk egy dokumentumot az általad meghatározott adatokkal és feltételek alapján. Nektek csak el kell fogadnotok az abban leírtakat.

A bérleti szerződés sablonját megismerheted a hatályos ÁSZF részeként. Ide kattintva a dokumentum végén, 2.sz függelékként megnézheted.

Ebben a bejegyzésben megismerheted a szerződéskötés folyamatát, illetve összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat is ezzel kapcsolatban.

A bérleti szerződés tartalma

A bérleti szerződés tartalmazza a bérlő és a bérbeadó adatait, a bérlés idejét és tárgyát, a bérleti díjat és egyéb meghatározott költségeket, a gépjármű átadás-átvétel módját és feltételeit is. A bérleti szerződés arra is kitér, hogy milyen jogok és kötelezettségek vonatkoznak a bérlőre, illetve a bérbeadóra. A kártérítési kötelezettségekre és a bérlés megszűnésére is kitér.

Szerződéskötés folyamata

A bérleti szerződés a bérlő és a bérbeadó között jön létre. A dokumentum automatikusan előáll a megadott adatok és kikötések alapján.

A bérleti szerződést az alábbiak szerint tudjátok megismeri, illetve elfogadni:

  1. Foglalj le egy autót az alkalmazásban: Bérlőként a foglalási igény leadásakor, a folyamat részeként van lehetőséged megismerni, illetve elfogadni a bérleti szerződés tartalmát.

  2. Értesítjük a bérbeadót a foglalásról: Ha a bérbeadó elfogadja a foglalási igényt, valamint a bérleti szerződés tartalmát, azzal létre is jön a bérleti szerződés

  3. A bérleti szerződés elérése: mindkét fél számára elküldjük email-ben, illetve a bérlés foglalási oldalán is elérhetővé válik az alkalmazásban.

Választ kapott a kérdésére?