Minden kollekció
Autópálya matrica
Mentesülj a pótdíj alól éves autópálya matrica megvásárlásával!
Mentesülj a pótdíj alól éves autópálya matrica megvásárlásával!
Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Ha autópálya-matrica nélkül hajtasz fel az autópályára, 60 perc áll rendelkezésedre, hogy utólag megvásárold a hiányzó matricát. Ellenkező esetben jó eséllyel pótdíj megfizetésére köteleznek. Amennyiben szeretnéd elkerülni a pótdíjmegfizetést, azt az éves országos matrica megvásárlásával teheted meg, a pótdíjra vonatkozó fizetési felszólítás átvételének napjától kezdve, 75 napon belül.

Korábban, másik gépjárműre vásárolt éves országos matrica nem ruházható át saját gépjárműre ilyen esetben, illetve a pótdíj alóli mentesülés céljából vásárolt autópálya-matrica a jövőben nem ruházható át semmilyen esetben sem másik autóra!

Amennyiben nem a gépjármű tulajdonosa vagy üzembentartója nyújtja be a kérvényt a büntetés éves pálya matricával való kiváltásra, akkor magánszemélynél meghatalmazásra van szükség, jogi személynél pedig cégszerű meghatalmazásra.

Pótdíj fizetés helyett éves autópálya matrica

Amennyiben úgy döntesz, hogy nem szeretnél pótdíjat fizetni, kérelmezheted, hogy az általad vásárolt éves országos autópálya-matrica bizonylatának a bemutatásával töröljék a büntetésedet. Fontos! Ahhoz hogy ezt a “cserét” véghez tudd vinni, a büntetésedet ne fizesd be, mert a csak meg nem fizetett büntetéseket lehet országos autópálya-matricára beváltani. Erre a pótdíj befizetésére felszólító levél kézhezvételétől számított 75 nap áll rendelkezésedre, melyet írásban (postai úton vagy email-ben) a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vagy annak közreműködő partnere levelezési/ e-mail címén tehetsz meg, illetve személyesen a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak bármelyikében.

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Levelezési cím: 1380 Budapest Pf.: 1170
E-mail cím: ugyfel@nemzetiutdij.hu
Ügyfélszolgálati telefonszám: +36-36-587-500

Forrás: NÚSZ Zrt.

Választ kapott a kérdésére?