Minden kollekció
Autópálya matrica
Hogyan és milyen típusú autópálya matricát tudok vásárolni?
Hogyan és milyen típusú autópálya matricát tudok vásárolni?
Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Az autópálya matrica megvásárlására napjainkban többféleképpen is lehetséges, és természetesen erre mi is lehetőséget biztosítunk az applikációnkon keresztül: válaszd az alsó menüsor jobb szélső ikonját, majd nyomj az Autópálya matrica gombra. A vásárláshoz add meg rendszámodat, gépjárműved típusát, a megvásárolni kívánt matrica típusát, illetve a matrica érvényességének kezdeti dátumát.
A applikációban választhatsz a heti-, havi vagy éves országos és vármegyére szóló matricák között.

Te már letöltötted az applikációt? Ide kattintva megnyithatod a További szolgáltatások-at!

A gépjármű típusa lehet:

  • személygépjármű

  • motor

  • 3,5t alatti tehergépjármű

  • vontatmány

  • busz

Matrica fajtái:

  • Heti (10 napos) autópálya matrica

    Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes az általad megjelölt kezdőnaptól, valamint további 9 napig, azaz összesen 10 egymást követő naptári napig, egészen a 10. nap 24. órájáig.

  • Havi autópálya matrica

    Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes az általad kiválasztott kezdő naptól a következő hónapban számát tekintve a kezdő nappal megegyező nap 24 óráig; ha ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napjának 24. órájáig. Például: ha január 25-én vásárolsz havi autópálya matricát, akkor az február 25. napjának utolsó órájáig érvényes.

  • Éves vármegyei autópálya matrica

    A vásárló által megadott vármegye összes útjára, valamint a határos vármegyék irányába az első csomópontig felhasználható. Érvényes a tárgyév első napjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24 órájáig. Érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén a vásárlás időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot. Például: teljesen mindegy, hogy 2024. januárjában vagy 2024. augusztusában vásárolsz éves autópálya matricát, az érvényességi idő lejárta mindkét esetben 2025. január 31.

  • Éves országos autópálya matrica

    Az éves országos matrica Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes. Érvényes a tárgyév első napjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24 órájáig. Érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén a vásárlás időpontjától biztosított az úthasználati jogosultság.

A megvásárolt autópálya matricákat az alsó menüsor jobb szélén található ikonra kattintva, majd az Autópálya matrica, Matricáim fül alatt találod meg. Itt láthatod a már lejárt, illetve az aktuálisan érvényes autópálya matricákat is, így könnyen ellenőrizheted azok érvényességét.

Az applikációban belül van máshol vásárolt autópálya matricát is rögzíteni. Ide kattintva megtudhatod hogyan tudsz korábban vásárolt autópálya matricát hozzáadni a profilodhoz.



Választ kapott a kérdésére?