Minden kollekció
Autópálya matrica
Mi történik, ha tévedésből átlépek egy megyehatárt, ahova nincs érvényes e-matricám?
Mi történik, ha tévedésből átlépek egy megyehatárt, ahova nincs érvényes e-matricám?
Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Az adott vármegye gyorsforgalmi úthálózatát az arra jogosító vármegyei matricával lehet használni, a szomszédos megyékben található első csomópontig. Ezt követően a gyorsforgalmi úthálózat igénybevétele kizárólag az érintett szomszédos vármegyére érvényes matricával, vagy a teljes úthálózat használatára jogosító érvényes országos (pl. heti) e-matrica birtokában lehetséges.

Azoknak a sofőröknek, akik tévedésből hajtottak fel a díjköteles úthálózatra, a felhajtástól számítva legfeljebb 60 perc áll a rendelkezésükre, hogy megvásárolják úthasználati jogosultságukat. Ha a gépjármű a felhajtást követő 60 perc elteltével sem rendelkezik érvényes jogosultsággal, az pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után. Tehát amennyiben olyan vármegyében hajtasz fel a díjköteles útszakaszra, ahová nincs engedélyed, akkor az büntetést von maga után.

Autópálya riasztás

A Pro felhasználókat a Beatnek köszönhetően tudjuk értesíteni, ha olyan útszakaszt használnak, amire az applikáció szerint nincs érvényes autópálya matricájuk, így a felhajtástól számítva 60 percen belül néhány érintéssel tudják azt pótolni, ezzel elkerülve a büntetést.


Választ kapott a kérdésére?