Minden kollekció
Parkolás
Hogyan működik a zöldrendszámos parkolás?
Hogyan működik a zöldrendszámos parkolás?

Kell-e parkoló díjat fizetnem?

Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

A zöldrendszámmal rendelkező autósok sok helyen ingyen parkolhatnak az országban, azonban ez mindig az illetékes önkormányzat hatáskörébe tartozik. Éppen ezért, jelenleg nincs elérhető hivatalos központi adatbázis arról, hogy hol kell, és hol nem kell fizetni zöldrendszámosként. Alkalmazásunkban a zöldrendszámos közösség tagjai jelezhetik, hogy az adott zóna fizetős-e számukra vagy sem, és mi ezekre az információkra hagyatkozva frissítjük saját adatbázisunkat. Arra kérünk azonban mindenkit, hogy legyen körültekintő, és ha teheti bizonyosodjon meg róla, hogy valóban ingyenes-e az adott zóna számára, mert az applikáción belüli információink egyelőre csak tájékoztató jellegűek, a felelősség minden esetben a parkoló felhasználót terheli!

Hol látom, hogy zöld rendszámosként ingyenes-e a parkolás?

Ha olyan parkoló zónát választasz ki a térképen, ahol zöld rendszámosként nem kell fizetned, akkor a zóna első alkalommal történő kijelölésekor felugró ablakban jelezzük neked, hogy a parkolás ingyenes, és hogy ezt hány szavazat támasztja alá. A továbbiakban a Kijelölt zóna panelen a parkolási díj alatt található levelecske ikon mutatja, hogy a felhasználók szerint kell-e fizetned: amennyiben a levelecske zöld színű, a parkolás ingyenes zöld rendszámos autóval, azonban ha piros színű a levél, akkor a zóna fizetős minden személygépjárműre.

A felugró ablakban te is tudsz igennel vagy nemmel szavazni aszerint, hogy szerinted fizetős-e a parkoló zóna zöld rendszámosként.

Választ kapott a kérdésére?