Minden kollekció
Mentsük meg a jövőt!
Hogyan történik a faültetés?
Hogyan történik a faültetés?

Faültetés módjáról, folyamatáról

Frissítve több mint egy héttel ezelőtt

Hány fa elültetésével semlegesíthetem szén-dioxid kibocsátásom?

Az applikációban a "Mentsük meg a jövőt" gombra kattintva megnézheted, hogy mennyi a becsült szén-dioxid kibocsátásod, és hogy ezt a mennyiséget hány fa elültetésével tudnád semlegesíteni.

A projekt kivitelezése során a MyForest Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal dolgozunk együtt, akik Magyarország területén segítik a zöldterületek gyarapítását. Minden erre a célra szánt, hozzánk beérkező összeggel az ő munkájukat támogatjuk, egy egészségesebb és tisztább jövőért. A facsemeték ára darabonként 750 Ft.

Hogyan történik a faültetés?

  1. Jelöld meg hány facsemete árával szeretnéd támogatni a projektet

  2. Válaszd ki, hogy ezt egyszeri vagy rendszeres (havi) támogatás formájában szeretnéd megtenni

  3. Add meg bankkártya adataid és számlázási címed a fizetéshez

  4. A faültetéssel kapcsolatos tranzakciós listát az Erdőnk menüpont alatt találod

Erdőnk

A Mentsük meg a jövőt! funkción belül láthatod, hogy összesen hány darab fa ültetésével járultunk hozzá az alapítvány működéséhez, és hogy ebből Te hány fa ültetését támogattad, illetve hogy ez milyen mennyiségű szén-dioxid semlegesítését segíti elő. Szintén itt találod meg a korábbi adományaidat tartalmazó tranzakciós listát is.

Mi történik az adomány befizetését követően?

A befizetett adományokat külön kezeljük az egyéb befizetésektől, és minden beérkező adományról nyilvántartást vezetünk. Az összegyűlt pénzt minden hónapba átutaljuk a MyForest közösségi erdők (Közösségi Erdőkért Alapítvány, 14.Pk.60.503/2019/2.) számára, akik az összeget hazai faültetési projektek megvalósítására költik. Az alapítvány, az általuk meghirdetett projektek során facsemetéket ültet, melyek úgynevezett örökerdők részét fogják képezni, azaz olyan védett fák lesznek, amiket senki nem vághat ki. Az alapítvány az erdőket 10 évig gondozza, majd a természetre bízza sorsukat, azonban ezután is megtesz mindent a szükséges állagmegóvási munkálatok elvégzése érdekében. A MyForestről (Közösségi Erdőkért Alapítványról), az eddigi és jövőbeli projektjeikről, valamint a célkitűzéseikről weboldalukon, a myforest.hu-n olvashatsz bővebben.

Választ kapott a kérdésére?